• INOTHERM ulazna vrata

  INOTHERM ulazna vrata

  Aluminijska ulazna vrata sa obostrano prekrivnim panelom, faktor toplinske izolacije od 0.74 W/m2K za najzahtjevnije
 • Prednosti su u detaljima

  Prednosti su u detaljima

  EXCLUSIV program ulaznih vrata pruža: široku paletu proizvoda, ispunjenje individualnih želja, visok stupanj toplinske i zvučne izolacije...
 • Schuco prozori AWS

  Schuco prozori AWS

  Nova generacija prozora - energetska kriza kao prilika. Schuco prozori AWS nude svestrane mogućnosti oblikovanja...
 • Garažna sekcijska vrata

  Garažna sekcijska vrata

  Sekcijska vrata pružaju Vašoj kući estetiku i visoku funkcionalnost. Optimalna su varijanta za zatvaranje garažnih prostora...
 • Toplinska izolacija

  Toplinska izolacija

  Novi standard toplinske izolacije za Schuco aluminijske i PVC vrata i prozore. Vaša potrošnja energije ne treba se povećati - bilo ljeti ili zimi...
 • Klizni sistemi

  Klizni sistemi

  Širokim izborom profila, okova i brtvi moguća je izvedba raznih konstrukcijskih osobina, vodo-nepropusnosti, zrako-nepropusnosti i zvučne izolacije. Mogućnost različitih vrsta otvaranja, površinska zaštita eloksiranjem ili plastificiranjem...
 • Inovativni okovi

  Inovativni okovi

  Veće širine prolaza, veća sigurnost rukovanja, veći komfor. Posve skriveni sustavi otklopno-zaokretnih okova...
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Garažna sekcijska vrata

U našoj ponudi garažnih vrata imamo nekoliko vrsta vrata. Jedna od najkvalitetnijih su sekcijska garažna vrata ili segmentna garažna vrata. To su termo izolirana vrata, debljine panela 42 milimetra. Rade na principu podizanja izoliranih panela ili sekcija po specijalno namontiranim vodilicama gdje se u svojoj putanji podižu pod strop. Gibanje koje odrađuju je iz okomitog u vodoravan položaj pomoću prijenosnog sustava pokretanog od strane posebnog elektro motora ili na ručni pogon. U varijanti sa elektromotorom moguće je pokretanje na daljinski upravljač. Vrata se otvaraju ili zatvaraju pritiskom dugmeta na daljinskom upravljaču. Sekcijska garažna vrata izrađujemo u različitim bojama i modelima. Najčešća tvornička boja je bijela, ali segmentna garažna vrata je moguće dobiti u svim ral bojama po željama. Sekcije ili segmenti garažnih vrata mogu biti sa reljefnim pravokutnim oblicima kao i sa vodoravnim širokim lamelama. U vrata je moguće ugraditi prozirne elemente (tzv. staklo).Ako je potrebno u veća vrata moguće je ugraditi dodatni prolaz za pješake - takozvana vrata u vratima.

Prednosti ugradnje garažnih vrata

 1. Sekcijska garažna vrata mogu se napraviti za sve otvore i ujedno štede mjesto
 2. Ulazak u garažu je udobniji i u garaži i ispred nje se dobiva na prostoru, dakle veći komfor za ulaženje noću i po lošem vremenu npr. kiša i sl.
 3. Prolaz je širi što omogućava udobniji ulaz i izlaz. To je vrlo bitno kada se radi o automobilima, kombi i terenskim vozilima
 4. Zaštitna gumena brtva sa donje strane garažnih vrata omogućava bolje brtvljenje
 5. Brzo otvaranje štedi vrijeme
 6. Održavanje je svedeno na minimum
 7. Kvalitetnija izrada vrata - povećava se njihova trajnost
 8. Povećana sigurnost zahvaljujući blokadi motora koji automatski prekida spuštanje vrata ukoliko naiđe na prepreku (dijete, auto i sl)
 9. Garažna vrata su atraktivnog i modernog izgleda

Održavanje garažnih vrata

Ukoliko se pravilno održavaju, garažna vrata mogu trajati vrlo dugo.

 • Ne trebate brinuti ukoliko se čuje škripanje i blago zveckanje. Najvjerojatnije se ovdje radi o mehaničkom struganju opruga. Potrebno je podmazati pokretne dijelove mazivnim sredstvom (tzv. tovatna mast). Prskanje garažnih vrata sa raznim kontakt sprejevima tipa WD-40 može privremeno riješiti problem, ali oni ne traju dugo, tako da je za ove potrebe ipak dobro koristiti neko gušće i trajnije mazivno sredstvo.
 • Potrebno je zaštititi garažna vrata od vode kao što je kišnica i otopljeni snijeg sa krovova. Pomoću oluka usmjerite vodu dalje od vrata a dobro je osigurati drenažu ispred vrata ili barem napraviti blagi nagib od vrata.
 • Sasvim je normalno da se dijelovi vratiju s vremenom polagano troše i tako mogu izazvati razne sigurnosne probleme. Preporuka je da jednom godišnje napravite preventivni servis u kojem ćemo provjeriti vijke, opruge, vodilice, hod vratiju. Samo pravilno namontirana vrata su sigurna vrata.
 • Kako su garažna vrata neprestano u pokretu potrebno je povremeno provjeriti jesu li svi vijci pritegnuti.Potrebno je provjeriti čelične sajle koje podižu vrata. Sajle van balansa mogu uzrokovati nepravilno podizanje vrata što u ekstremnim slučajevima može završiti nemogućnošću podizanja garažnih vrata. Potrebno je podmazivati lanac mazivnim sredstvom da se smanji mogućnost pucanja lanca i sama buka lanca.
 • Ono što svakako trebamo napomenuti je da ne pokušavate sami raditi ništa sa napetim oprugama na garažnim vratima jer je opruga namotana na vrlo jaku silu i može doći do ozbiljnih povreda, prepustite to profesionalcima.